Надакучыла сядзець на кухні і варыць боршч? Тады гэты рэцэпт – для вас!
Спатрэбіцца:
Дадаць прыправы, заліць вараткам (ці мясным булёнам), усыпаць крыху лімонкі або ўліць расол.
Пакідаем настойвацца на ўсю ноч.
Нараніцы – закіпяціць і адцадзіць. Дадаць соль, цукар, зеляніну. Пакаштаваць. Яшчэ трошкі сыпануць любімай прыправы (толькі акуратна).
Вельмі смачна, хоць і без гушчы. Наліваем і п'ём.
Канешне, вельмі пасуюць да такога боршчыка сырныя палачкі або "вушкі" з сушанымі грыбамі (знешне – не адрозніць ад пяльменяў), але часцей такое спалучэнне сустракаецца на Вігілію Божага нараджэння. Сам рэцэпт, як вы ўжо, напэўна, здагадаліся, знойдзены ў польскіх кулінараў. Смачна есці!
Чырвоны боршчык
Спатрэбіцца:
- бурачкі – 1/2 кг,
- 1 морква,
- 1 пятрушка,
- 1 сэлер,
- 1 цыбуліна,
- 2 зубкі часнаку,
- духмяны перац, лаўровы лісцік,
- лімонка (або расол ад агуркоў),
- соль і цукар.
Дадаць прыправы, заліць вараткам (ці мясным булёнам), усыпаць крыху лімонкі або ўліць расол.
Пакідаем настойвацца на ўсю ноч.
Нараніцы – закіпяціць і адцадзіць. Дадаць соль, цукар, зеляніну. Пакаштаваць. Яшчэ трошкі сыпануць любімай прыправы (толькі акуратна).
Вельмі смачна, хоць і без гушчы. Наліваем і п'ём.
Канешне, вельмі пасуюць да такога боршчыка сырныя палачкі або "вушкі" з сушанымі грыбамі (знешне – не адрозніць ад пяльменяў), але часцей такое спалучэнне сустракаецца на Вігілію Божага нараджэння. Сам рэцэпт, як вы ўжо, напэўна, здагадаліся, знойдзены ў польскіх кулінараў. Смачна есці!
No comments:
Post a Comment