31/01/2013

Боршч, які не вараць

Надакучыла сядзець на кухні і варыць боршч? Тады гэты рэцэпт – для вас!

Чырвоны боршчык


Спатрэбіцца:
  • бурачкі – 1/2 кг,
  • 1 морква, 
  • 1 пятрушка, 
  • 1 сэлер,
  • 1 цыбуліна,
  • 2 зубкі часнаку,
  • духмяны перац, лаўровы лісцік,
  • лімонка (або расол ад агуркоў),
  • соль і цукар.
Гародніну вымыць, аскабліць, калі трэба. Нацерці на тарцы з буйнымі дзірачкамі.
Дадаць прыправы, заліць вараткам (ці мясным булёнам), усыпаць крыху лімонкі або ўліць расол.
Пакідаем настойвацца на ўсю ноч.
Нараніцы – закіпяціць і адцадзіць. Дадаць соль, цукар, зеляніну. Пакаштаваць. Яшчэ трошкі сыпануць любімай прыправы (толькі акуратна).
Вельмі смачна, хоць і без гушчы. Наліваем і п'ём.

Канешне, вельмі пасуюць да такога боршчыка сырныя палачкі або "вушкі" з сушанымі грыбамі (знешне – не адрозніць ад пяльменяў), але часцей такое спалучэнне сустракаецца на Вігілію Божага нараджэння. Сам рэцэпт, як вы ўжо, напэўна, здагадаліся, знойдзены ў польскіх кулінараў. Смачна есці!

No comments:

Post a Comment